Ferrari CHALLENGE
Ferrari Challenge yarışları 1993 senesinden beri yapılan dünyanın en büyük tek marka otomobil yarışlarından biridir. Dünya çapında 3 ana bölgede (Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya Pasifik) ayrı seriler halinde organize edilmektedir ve genel olarak amatör pilotların yer aldığı yarışmalardır. Her seride Trofeo Pirelli (50 yaşının altında ve tecrübeli pilotlar) ve Coppa Shell (50 yaş üstü) diye 2 ana grup vardır. Bu iki grubun içindede Trofeo Pirelli Pro ve Trofeo Pirelli-AM, Coppa Shell ve Coppa Shell-AM diye tecrübe ve yarış sonuçlarınıza göre sınıflandırıldığınız alt gruplar yer alır.
Dünya çapında kullanılan bütün arabalar, lastikler, yakıt ve diğer performansa etki edecek herşey aynıdır. Kullanılan araçlar 670hp gücünde yarış için özel üretilmiş FIA tarafından onaylı 488 Challenge yarış arabalarıdır. Sene içinde bütün serilerde dünyanın en meşhur yarış pistlerinde toplam 14 yarış koşulur ve her serinin ve grubun şampiyonları koşulan yarışlardaki sıralamalara göre toplanan puanlarla belirlenir. Sezon sonundaki son iki yarış Finali Mondiali (Dünya Finalleri) hafta sonunda yapılır ve dünya genelinde bütün serilerde koşan arabalar ve takımlar biraraya gelir.
Ferrari Challenge yarışları dünya genelinde yaklaşık 90 ülkede TV’lerde canlı veya banttan yayınlanmakta ve her yarış binlerce seyirci tarafından izlenmektedir. Çuhadaroğlu Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çuhadaroğlu, bu yarış kapsamında şimdiye kadar 10 podyum ve 5 birincilikle ülke tanıtımına katkıda bulunmuş ve bulunmaya da devam etmektedir.
Doğa Fotoğrafçılığı
Birçok fotoğraf meraklısı gibi Murat Çuhadaroğlu da bu hobiye çocukluk yaşlarında başladı. ilk makinesi teyzesinin hediye ettiği bir Rus makinesi idi ama fotoğrafçılığın temel tekniklerini öğrenmesinde çok faydalı oldu. Orta ve Lise senelerinde bu hobisi zaman zaman kesintiye uğrasa da devam etti.
Yurtdışında okuduğu üniversite yıllarında ise hobisi yine hız kazandı. Temel derslerden sonra Stüdyo Fotoğrafçılığı konusunda uzmanlık dersleri de aldı. O zamanlar Photoshop ve dijital makinalar yoktu, dolayısı ile karanlık odalarda, agrandizör başında çok vakit harcıyordu.
Mezun olduktan sonra fotoğraf hobisine uzun bir süre ara verdi ama ilgi ve teknolojiyi takip etmesi hep sürdü. Sonrasında dijitale dönüp fotoğrafçılığa tekrar başlamış oldu.
Fotoğrafçılığın bütün dallarına ilgi duysa da daha çok tabiat, vahşi yaşam, çekilmesi zor obje ve konulara ilgi duymakta. kendisi de herkesin her zaman göremeyeceği an ve konuları çekerek bunları insanlarla paylaşmanın ve zorlu koşullarda doğa ile içiçe olmanın büyük keyif verdiğini belirtiyor.
Aşağıdaki linkten tüm çalışmaları inceleyebilirsiniz: